2014. január 18., szombat

Sziasztok! 
Úr isten el se tudom nektek mondani, hogy mennyire sajnálom, hogy ennyit késtem az új résszel. Remélem azért nem haragszotok nagyon és tetszeni fog nektek. :)
Kíváncsian várom a véleményeteket.

Ölel: Szabina 

10. Fejezet 

Meglepetés a köbön.

Az ágyamban fekszek és fejemet a hatalmas plüssmaci hasára hajtom, amit még Liam vett nekem karácsonyra. Tekintetem a kezemre téved, amin egy vastag kötés ékeskedik.
Furcsa mikor az ember rájön, hogy amit eddig hitelesnek hitt az mind csak téveszme és ijesztő mikor rájön az igazságra. A párhéttel ezelőtti események ködösen derengenek és jobban belegondolva semmire sem emlékszem. Az én elmém azt az illúziót keltette, hogy mosolyogva hazaértem majd egy kisebb hisztizés után lenyugodtam és minden ment tovább a maga módján. Hatalmasat tévedtem. Zayn elmesélte mit is tettem miután kiléptem az intézet ajtaján. Összeestem. Zayn kapott el és rakott be a kocsiba. Saját elmondása szerint fal fehér voltam és rettentően megijedt mikor meglátott. Ennek ellenére nem vitt orvoshoz, amiért rettentő hálás vagyok, mert semmi kedvem nem lett volna, az orvosok okoskodásához és ahhoz, hogy elmondják valami nincs rendben velem. Mert ez így van. Valami nem jó, de ezt mélyen elnyomom magamban, mert az igazság fájna és talán lelkileg még jobban összeomlanék. 
Miután Zayn hazavitt, kivett a kocsiból és hatalmas ordítozások közepette bevitt a nappaliba, pár másodperc múlva már az összes fiú körülöttem volt. Legjobb barátom elmondása szerint Louis nagyon megijedt és elkezdett vele veszekedni és kiabálni, mert nem vitt orvoshoz. Felelőtlennek és baromnak nevezte, amin én tényleg nagyon meglepődtem, mert Louis-t valahogy nem tudom elképzelni idegesen. Zayn azt mondta, hogy nagyon aggódhatott értem. Arról is beszámolt, hogy Liam szinte sírva könyörgött neki, hogy kezdjenek velem valamit, mert ekkorra már semmire se reagáltam. Hiába öntöttek le egy pohár vízzel és hiába paskolgatták az arcomat, nem keltem fel, de még csak a szempilláim se rezzentek meg. Elmesélte, hogy talán Niall volt az egyetlen aki nem szólt egy szót sem. Csendben volt, leguggolt mellém és a kézfejemet simogatta. Zayn pedig örült neki, hogy legalább az egyikük nyugodt, még akkor is ha belül nyilvánvalóan tombol. Míg nekem az az emlék rémlik, hogy én meséltem el a többieknek az életem történetét, Zayn felvilágosított, hogy ő mondta el nekik az egészet. A szüleimet, az öcsémet, az örökségemet és mindent ami ahhoz vezetett, hogy ájultan feküdjek a kanapén. Hosszasan taglalta azt is, hogy Harry mennyire kétségbeesett arccal bámult és, hogy bár nem mutatta ki rettentően ideges volt. Ezek után még óráknak tűnő másodpercekig nem történt semmi. Zayn azt mondta, hogy ő ott lelkileg, ha csak egy pillanatra is de meghalt.
   Felkeltem. Szemeimet óvatosan kinyitottam, de nem csináltam semmi mást. Niall ekkor ijed meg igazán. Zayn azt mondta, hogy nem bírta tovább. Elment. Szerinte azért mert, sírt. Én meg remélem, hogy ez nem igaz, mert akkor a bűntudatom csak nagyobbodik. Malik a következő részt, nagyon halkan mesélte el. Szinte suttogta.
- Felkeltét, de nem csináltál semmit. Bámultad a plafont és a szemeidből folytak a könnyek. Nem tudtam pontosan, hogy mi van, csak azt, hogy szenvedsz. Borzasztó volt látni....
A mondatok, bár nem mutattam, engem is rettentően megérintettek. Hogy lehet az, hogy én ezekre még csak nem is emlékszem? Miért van ez?  Bár meglepődtem a dolgokon, de fele annyira se, mint amit ezután mondott.
- Harry volt az első aki odasietett hozzád. Mindenki beszélt neked, de csak neki válaszoltál. Kicsit rosszul is esett, de boldog voltam mikor végre hangokat is kiadtál.
Mert ezután bőgtem. Zayn szerint nagyon. Kiabáltam velük, de nem mondta meg, hogy miket mondtam. Ennek ellenére mindenkitől bocsánatot kértem...
A szobámban lejátszódó jelenetre emlékszem. Lefürödtem és sírtam, de a kettő közt fogalmam sem volt, hogy mit csinálok. Az még rémlett mikor az ágyamon ültem és bánatosan zokogtam, meg még az is, hogy valaki bejött és átölelt. Louis volt az. Louis volt aki elsőnek berontott hozzám, majd sorban követte a többi fiú is. Zayn ennél a résznél falfehérré változott. Előre féltem mit fog mondani.
- Bementünk, mert Louis berontott. Igazából én és Liam hagyni akartunk téged, hogy lenyugodj egy kicsit. Még jó, hogy nem tettük. Még jó, hogy Louis ilyen akaratos. Fogalmam sincs mi lett volna veled, ha nem rontunk be...
- Miért mit tettem? - Kérdeztem félve.
- A kezedből folyt a vér, de nem akárhogy. Ha hagyunk téged, akkor tuti, hogy elvérzel....
Betörtem a fürdőszoba tükrét. Emiatt vérzett a kezem és emiatt hívtak a fiúk egy általuk ismert háziorvost és emiatt vagyok most "házi őrizetben". Zayn ezek után nem engedte, hogy egyedül legyek. Az ünnepeket is vele töltöttem.
- Biztos, hogy örülni fognak nekem? - Kérdezem feszengve, az előttem álló fiút, aki kérdésemet meghallva csak egy megértő mosolyt küld felém.
- Nagyon szeretnek téged. Rég nem láttak, de imádni fogják a tényt, hogy itt vagy. - Zayn szavai egy kicsit megnyugtattak, de nem sokáig ugyanis nyílt az ajtó és egy jól ismert alak lépett ki rajta. A magas barna hajú fiút szorosan magához vonta és boldogan üdvözölte.
- Édesem, hát végre megérkeztél. Jól telt az ide vezető út? - Még meg se várta a fiú válaszát, de folytatta. - A kedvencedet főztem és a lányok csináltak neked mézeskalácsot. Jaj drága szívem úgy hiányoztál. - Még egy cuppanós puszit nyomott Zayn arcára, majd tekintete megakad rajtam. Szemeiben mintha a felismerés lángja gyúlt volna meg, úgy kiáltotta a nevem a nagyvilágnak.
- Kimberly! Édes, drága Kimberly. Hát te is itt vagy?
- Patricia. - Meghatódottságomat nem tudom leplezni, szinte azonnal a nyakába ugrok. Olyan rég láttam. Jellegzetes parfümének illata, keveredett az ünnep illatával és ettől a szívem mérhetetlenül boldog lett. Neki nincs semmi baja. Ő boldog. Ha ő boldog én is az vagyok.
- Apróságom, annyira örülök, hogy itt vagy. Zayn nem szólt, hogy jössz, de ne aggódj van itt elég hely nyugodtan maradhatsz. Ugye maradsz csillagom? - És én nem tudtam nemet mondani, szóval csak bólintottam. - Gyertek beljebb. - Tette még hozzá és már el is tűnt, mert a konyhában nagyban sült a pulyka és főtt a krumpli. 
Lábak trappolása hallatszik és az emeletről előtűnik három lány. Szemeikben öröm csillog, ahogy meglátják testvérüket. Blake. A szomorúság úgy söpört rajtam végig mint még soha. Annyira, de annyira hiányzik. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy Zayn végre magához vonhatja őket és velük lehet. Kicsit arrébb állok, mert úgy érzem most egy felesleges személy vagyok és amúgy is megérdemelnek annyit, hogy egy kicsit együtt legyenek. Mint egy nagy és gyönyörű család. 
- Kimberly? - Hallok meg egy bizonytalan kis hangot a lépcső irányából. Fejemet odakapva észreveszem a kis Safaa-t, aki már nem is olyan kicsi mint amilyenre emlékszem. - Kimberly! - Kiálltja most már és egyenesen nekem szalad. Kis teste az enyémnek ütközik és szorosan közrefog. Letérdelek a parkettára és úgy szorítom magamhoz.
- Tökmag. - Nevetem el magam, de szemeimbe könnyek gyűlnek és a sírás küszöbén állok.
- Végre itt vagy Kimberly. - Mondja csilingelő hangon és olyan sok szeretettel a hangjában, hogy a szívem hatalmasat dobban miatta.
- Safaa. Istenem, de hiányoztál. Annyira megváltoztál. - Mosolygok rá. - Jól megnőttél.
- El se hiszem, hogy itt vagy. Apa nagyon fog örülni. Mióta nem látogatsz meg minket ő se sakkozik. Azt mondja, hogy csak veled szeret. Nagyon boldog lesz.
Yasher. Emlékszem mennyire boldog voltam, mikor megláttam. Lesétált a lépcsőn, de nem szólt semmit. Ő nem az a fajta ember, aki kimutatja az érzelmeit, mégis pontosan érzed, hogy szeret. Lesétált hozzám, összeborzolta a hajam, rám mosolygott és annyit mondott.
- Tudod a gyerekeim nem nagy ellenfelek, mindig legyőzöm őket. Ha jól emlékszem akkor 24-22-re vezetsz. Ez most változik apróság. Na gyere, játszunk egy menetet.
És én követtem és nem egy menetet játszottunk, hanem vagy tized. A végén már ránk szóltak, hogy jó lenne ha abba hagynánk mert kész a vacsora. Nehezen de felálltunk és elmentünk enni. Az ételek finomak voltak, a hangulat pedig békés. Hiába nem vagyok családtag, de mégis úgy bántak velem. Mindig is úgy kezeltek, mint egy hetedik tagod. Ők a második családom. Bár lehetne első is...
A szobám ajtaja halkan nyitódik. Nem érdekel ki az. Mióta hazajöttünk mindegyikük úgy néz rám mintha beteg lennék, pedig nem vagyok az. A sajnálkozó tekintetük az ami teljesen kiborít. Nem kell engem sajnálni. Jól vagyok. Még akkor is ha ez hazugság. Jobb ebben hinni. Sokkal könnyebb.
- Hercegnő? - A szemeim olyan gyorsan pattantak ki mint még soha. Olyan gyorsan ültem fel, hogy meg is szédültem. Hitetlenkedve néztem az előttem álló alakot. Ezt is beképzelném? Most is csak képzelődök?
- Benny? Benny, te mit keresel itt? - Kérdeztem hitetlenkedve. Nem kellene itt lennie, hisz ő már rég nem Angliában lakik.
- Tudod nem pont ilyen fogadtatásra számítottam. - Nevet fel.
- Nagyon örülök neked, de nem értem. Mikor legutoljára találkoztunk azt mondtad, hogy lehet csak félév múlva tudsz visszajönni.
- Ideköltözök. - Jelenti ki egyszerűen az én szívem pedig nagyot dobban.
- Mi?
- Jól hallottad hercegnő. Benny System újra Angliában. - Széles vigyora megdobogtatja a szívem. Mosolyognom kell, de úgy igazából. Boldog lennék? Komolyan boldog? Igen. Méghozzá annyira, hogy az ágyamból felpattanva egyenesen nekirontok. Kezei finoman ölelnek és derekam körül egy szoros láncot alkotnak. Fejemet mellkasának vetem és a szívem őrült tempóban dübörög.
- Szeretlek hercegnő. - Ettől a mondattól pedig úgy éreztem, hogy újra élek.

2014. január 3., péntek

Sziasztok! Bocsánat a késésért, de megpróbáltam mihamarabb részt hozni. Szerintem nem lett a legjobb, de azért remélem tetszik majd nektek. Köszönöm, hogy vagytok és remélem mindenkinek jól telt a Szilveszter :)
Jó olvasást!
Ölel: Szabina
UI: a következő részt pontosan nem tudom, hogy mikor tudom, majd megírni, de sietek vele. Imádlak titeket!
9. Fejezet 

Mosolygok.

A gyomorom görcsbe rándulva szaltózik egyet, ahogy a hatalmas vaskapu elé érve végre felfogom, hogy ez nem egy álom és, hogy igenis látni fogom az öcsémet, akinek mosolya és nevetés már mindennél jobban hiányzik. Mégis valami visszatart, hogy megnyomjam a csengőt, mely elválaszt attól, hogy végre bejussak erre ez istenverte helyre. A ház hatalmas falai és a barna cserepekkel befedett háztetője barátságos külsőt ad neki, de ránézve inkább a hideg ráz tőle. Van valami a kisugárzásában ami megijeszt és rossz érzést kelt bennem. Ők vették el az öcsémet. Utálom ezt a helyet. Utálom.
  Erőt véve magamon nyomom meg a kis gombot és lélegzet visszafojtva várom, hogy történjen valami. A kapu azonban nem nyílik, amitől kicsit ideges lettem és a fejem dübörgött a sok buta gondolattól. Nem akarnak beengedni. Meggondolták magukat és most hagynak szenvedni. Eme mondatok zakatoltak a fejemben, mikor a ház ajtaja kinyílt és egy apró termetű, kicsit tömzsi szemüveges, körülbelül a ötvenes éveiben járó nénike lépett ki rajta. Valahonnan nagyon régről rémlett a nő markáns és érzelemmentes arca. Tökéletes tartása erőt és magabiztosságot sugárzott. Jéghideg tekintete az ember lelkéig hatol és apró darabokra töri azt. Ő a kaszás. A végső ítéletet kimondó szívtelen és rideg asszony. Elizabeth Huryle. Ugrott be a név és ettől még az eddiginél és idegesebb lettem. Ez a nő vette el tőlem az öcsémet. Ősz haja kontyba van tűzve és tincsei között egy virágos hajtű is felfedezhető, ami egyáltalán nem illik hivatalos megjelenéséhez. 
- Kimberly Lockwood? - Kérdezi az érces hang, mely olyan régóta kísért álmaimban is. Nem akarok ránézni, mert félek a saját reakciómtól. Félek, hogy netalántán nekirontanék és kiverném belőle a szuszt is. Sírva kértelek, hogy engem küldj intézetbe az öcsém helyett. Legszívesebben ordítanék vele, de nem teszem, mert nem emiatt vagyok itt. Erőt veszek magamon és belenézek aranybarna szemeibe, majd határozottan válaszolok.
- Igen én vagyok az. - Gyökér. Tönkretette az életemet és még csak nem is emlékszik rám.
- Kövessen. - Intett egyet a kezével. Mi vagyok én? Kutya? Sértett a tudat, hogy elfelejtett. A bennem tomboló dacos kisgyerek legszívesebben számon kérné rajta a dolgot. Emlékszik rám Elizabeth néni? Én vagyok az a kislány, akinek a szülei meghaltak egy repülőbalesetben. Ó  nem emlékszik? És arra, hogy elválasztott az egyetlen élő rokonomtól? Erre sem? Elizabeth néni, maga már nagyon öreg lehet. Sebaj. 
    A nagy házhoz, nagy kert is dukál. Annak ellenére, hogy gyönyörű virágok és szép szobrok ékesítik ezt a nyomorult helyet, semmit sem dob a hely hangulatán. Olyan szabályos minden, mint egy királyi udvarban. Merev és barátságtalan. Nem tetszik. Itt semmi sem tetszik.
  Éveknek tűnő percek teltek el, míg a ház bejáratához értünk. Lassan kitárta előttem az ajtót és betessékelt. Meglepődve figyeltem a kórházi váróhoz hasonló belteret. A különbség csak annyi volt, hogy fehér és a csúnya zöld árnyalatot felváltotta a barna és a tört fehér. Az egyik kis sarokban egy recepciós lányka nyomkodott valamit a gépen. A falakon hatalmas festmények voltak felaggatva és egy kép amin gondolom az itt dolgozók szerepelhetnek.
- Erre! - Szólalt meg ismét a rémálmom. Követtem. Követtem, mert most ő kellett ahhoz, hogy láthassam azt  a személyt akit tényleg mindenkinék jobban szeretek.
   Egy hosszú folyosón sétáltunk végig, ahol a szobák ajtaján volt egy üvegablak ahol belehetett lesni. Szegényeknek még magánéletük se lehet. Ennek ellenére ember mivoltom révén a kíváncsiságom sokszor legyőzte a józan eszemet és olykor bepillantottam  egy-egy szobába. Szörnyülködve néztem a pár éves vagy éppen hónapos kisgyerekeket, akik nem tudtak mit kezdeni magukkal. Mind elvesztették a szüleiket. Olyan kicsik. Olyan borzasztó.
- Ez lenne az. - Állt meg az egyik ajtó előtt. A szívem a torkomban dobogott és a pulzus számom az egeket verdeshette, mikor rájöttem a vénség eltűnt és egyedül maradtam.
   Óvatosan nyitottam ki a szoba ajtaját. Alszik. Ajkaimra mosoly kúszik, ahogy megközelítem öcsém édesdeden alvó alakját. Leülök az ágya szélére és onnan nézek végig rajta. Rengeteget változott.
Gyengéden végigsimítok arcán és kezdek egyre homályosabban látni.  Nem, most nem sírhatok! Mély levegőt veszek, majd kifújom.
- Blake. - Szólítgatom halkan, de semmi reakció. - Blake. - Nyöszörög egy sort, majd hunyorogva kinyitja szemeit. Először némán figyel azokkal a gyönyörű csoki barna szemeivel, amiket mindig is különlegesnek tartottam, mert a családban csak neki van ilyen szeme, majd utána szorosan magához von. 
- Ez most ugye nem csak egy álom? - Kérdezi halkan, miközben fejét a nyakamba temeti. Kiskorában is mindig ezt csinálta és örülök, hogy ez a szokása megmaradt.
- Nem öcskös. Itt vagyok. - A szívemet melegség öntötte el, ahogy ezt kimondtam. Végre itt lehetel vele. Megölelhetem és elmondhatom neki, hogy mennyire szeretem és, hogy számíthat rám, hogy már nem kell sokáig húznia ezen a helyen, mert hazaviszem és minden sokkal jobb lesz. Az életünk ott folytatódik majd, ahol abba hagytuk.

***

- Ez nagyon finom. - Dicséri meg az öcsém a sütimet, amit még otthon csináltam. Nem válaszoltam, mert csak mosolyogni tudtam, hogy majszolgatja a csokis édességet. Szemeiben gyermeki öröm csillog és ettől még jobban éreztem magam.
- Fogalmam sincs, hogyan hálálom ezt meg Zayn-nek.
- Hatalmas egy figura. - Nevet fel az öcsém. - Elképzelem, ahogy fűzte itt a jó népet, hogy bejuthass. Na igen egy sármos pofi mindenre képes.
- Szerinted Zayn flörtölt az itteniekkel? 
- A vezetőség nagy része nő, ráadásul nagyon de nagyon vének, így szerintem jólesett neki Malik közeledése és megenyhült az egyébként fagyos és kegyetlen szívük.
- Ilyen borzasztóak? - Kérdeztem kétségbeesett hangon. Sejtem, hogy nem a legjobb az itteni élet, de ezzel szembesülni teljesen más dolog. Blake elfintorodott. Ezek szerint rosszabb mint gondoltam.
- Nem a legkedvesebbek, de őket is meg lehet érteni.
- Megérteni? Ugyan miért? Kisgyerekeket tesznek tönkre lelkileg. Én ezeket nem akarom megérteni. - Fakadtam ki.
- Gondolj csak bele nővérkém. Ők csak a munkájukat végzik és ha a helyükbe képzeled magad, akkor nem lehet a legfelemelőbb érzés, hogy halott szülők gyerekeit kell befogadnod, akik nyilvánvalóan magukba zuhannak és utálni fognak téged, pusztán azért, mert dolgozol. Szerintem azért nem teremtenek velünk bensőséges kapcsolatot, mert nekik fájna a búcsú, míg mi boldogan szaladnánk világgá ha tehetnénk. - Blake szavai elgondolkodtattak. 
- Lehet, hogy igazad van, de akkor sem fogom őket megsajnálni. 
- Semmit sem változtál. - Röhögött fel Blake. - Tudod te mindig is olyan önfejű voltál. Ez az egyetlen tulajdonságod amiben teljesen különbözöl a szüleinktől.
- Meglehet.
- Egészen biztos.
- Szeretlek öcskös.
- Ha te tudnád, hogy én mennyire szeretlek téged nővérkém. Te vagy az egyetlen dolog, aki miatt még érdemes élnem.
- Ne mondj ilyet! - Szóltam rá.
- De hát ez az igazság.
- Hidd el nekem, hogy egy nap boldogabbak leszünk mindenkinél. Lesz egy nagy családunk és odaköltözöl hozzám. Veszünk egy kutyát és neked lesz egy feleséged Gyönyörű lesz mint a mesékben. Nekem meg egy férjem és gyerekeink is lesznek, akiknek megadunk mindent. Sok barát és ismerős. Egy nap mid ez meglesz.
- Szép álom.
- Higgy benne!
- Megpróbálok. - Sóhajtott fel az öcsém. - És mondd csak, lehet egy majmunk? 
- Majmunk?
- Elvileg azok, nagyon jó háziállatok. 
- Szerintem egy majom azért túlzás lenne. - Nevettem fel.
- És egy kecske?
- Egyre jobb. Mi van veled? Állatkertet akarsz nyitni?
- Menő lenne. És egy kaméleonhoz mit szólnál?
- Azt, hogy megveszem neked, de ha a szobámba találom kinyírom.
- Szegény kaméleon, mit ártott neked? Még meg sincs de te már most ki akarod nyírni. 
- Blake te is tudod, hogy rettegek az ilyen állatoktól.
- Megszoknád.
- Köszi öcskös édes vagy.
- Annyira szeretem mikor kiborulsz. - Röhögött fel. Nem tudtam rá haragudni, mert annyira édes volt. Ki se nézné belőle az ember, hogy tizenhét éves. 
- Imádlak. - Mondtam, majd olyan erővel szorítottam magamhoz, hogy azon még én is meglepődtem.
- Én is. - Suttogta halkan. - Én is.

***

Mosolyogtam, mikor kiléptem a ház ajtaján. Akkor is mosolyogtam, mikor a kocsiban Zayn megkérdezte, hogy mi volt. Mosolyogtam, mikor hazaértünk és a többiek kifaggattak arról, hogy hol voltunk. Mosolyogva válaszoltam minden kérdésre. Mosolyogva elmeséltem a történetet. Mosolyogva figyeltem a döbbent reakciókat és Harry bánatos tekintetét. Mosolyogva vettem tudomásul, hogy fontos vagyok nekik. Mosolyogtam, de mikor a szobám ajtaja rám zárult zokogtam. Olyan keservesen mint még soha. A fejem megfájdult és levegőt is alig kaptam. Nem tudtam többet mosolyogni, mert rám tört a hiányérzet. Nincs családom. Nincs mellettem az öcsém és ez így még jobban fájt, hogy vele tölthettem pár órát. Nem volt elég. Nagyon nem.
Zuhany alá állva sírtam, mert itt legalább nem látszik. Kiszállva onnan, megpróbálkoztam felöltözni, de megint rám jött a bőgés. Ekkor két erős kar fonta közre testemet és bánatomban fel sem fogtam ki az. Nem is érdekelt. Önző módon kihasználtam ottlétét. Mert már nem tudtam többet mosolyogni. Egyszerűen nem ment.